Concert project Broze Aarde

een mis voor het universum

Projectkoor o.l.v. Wim Klaassen

Na het lezen van de gedichtenbundel Broze Aarde van Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog wilde musicus Harm Jonkhart deze gedichten tot klinken brengen.

Antjie Krog verwoordt met haar gedichten de kwetsbaarheid van de aarde, van ons ecosysteem. Zij uit de ontwrichting die de mens de aarde aandoet, maar verwoordt ook hoop op verandering. Zij bezingt de natuur en uit haar woede over wat de mensheid die natuur, maar ook zichzelf aandoet.
De vorm die zij heeft gekozen is die van een mis: een mis voor het universum, waar de aarde, het licht, de lucht, de mensheid en de natuur in al zijn/haar verscheidenheid deel van uitmaakt.

Met dit project willen we Earth Day ook in gemeente Deventer aandacht geven door middel van de vertolking van een nieuwe compositie ‘Broze Aarde’.
En dat in samenwerking met organisaties die zich inzetten voor een schonere en betere wereld.

Kom luisteren naar deze mis voor het universum afgewisseld met teksten.


Uitvoeringen:

zaterdag 22 april 2023 om: 15:00 uur
De Kunsthal
Golstraat 23, Deventer

De Kunsthal , de voormalige grote synagoge, ligt op 10 minuten loopafstand van het station Deventer. Parkeren kan in de drie op 10 minuten loopafstand liggende parkeergarages: Brink, Centrum en het Boreel. De Kunsthal is rolstoel toegankelijk (graag even aangeven).

Genoeg kaarten beschikbaar